ΘΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ

Μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά αισθάνονται την ανάγκη να ξεκουραστούν και να απαλλαχθούν από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία. Όμως, σε μια πιο χαλαρή καθημερινότητα και όντας πιο ξεκούραστα, είναι πολύ δημιουργικά και αποδίδουν πολύ καλύτερα.

Τα θερινά μαθήματα είναι ο καλύτερος ο τρόπος να εδραιωθούν οι παρούσες γνώσεις και να καλυφθούν τα κενά των προηγούμενων τάξεων, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Συγκεκριμένα, τα οφέλη τους είναι τα εξής:

Ο μαθητής – μαθήτρια μελετά, χωρίς το άγχος της σχολικής καθημερινότητας και των υποχρεώσεων, οπότε αφοσιώνεται και αφομοιώνει καλύτερα την τρέχουσα ύλη του.
Καλύπτεται σημαντικό μέρος της μέλλουσας ύλης και στην επόμενη τάξη (η οποία θα ξεκινήσει σε κάποιους μήνες) είναι πιο έτοιμος, γνωρίζει τις ενότητες που θα διδαχθεί και φυσικά έχει καλύτερη μαθησιακή εικόνα και σαφέστατα αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.
Υπάρχει άνεση χρόνου μέσα στον οποίο μπορούν να εξαλειφθούν τα οποιαδήποτε κενά που έχουν προκύψει από τις προηγούμενες τάξεις. Η απουσία πίεσης χρόνου και άγχους λειτουργεί ευεργετικά, κάνοντας τον μαθητή να δίνει το 100%.
Εκτός της άνεσης χρόνου, υπάρχει περισσότερος χρόνος και ευχέρεια για καλύτερες, ουσιαστικότερες επαναλήψεις.
Δημιουργείται επίσης μεγαλύτερη δυνατότητα για περισσότερα διαγωνίσματα οπότε οι μαθητές μελετούν και επαναλαμβάνουν καλύτερα την ύλη τους και οι καθηγητές τους ελέγχουν καλύτερα την πρόοδό τους.

Η θερινή προετοιμασία είναι ευεργετική για όλες τις τάξεις, καθώς σε μια χρονική περίοδο 4 – 5 εβδομάδων λύνει απορίες που έχουν δημιουργηθεί από προηγούμενες χρονιές και γίνεται μια περιληπτική παρουσίαση της ύλης της επόμενης χρονιάς με απλό και κατανοητό τρόπο, ώστε ο μαθητής να έχει μια αναφορά της επερχόμενης ύλης.

Καλέστε μας για να σας ενημερώσουμε για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, τα μαθήματα και τις ώρες που πραγματοποιούνται τα καλοκαιρινά προγράμματα σπουδών !